autor dijetazaimunitet

Zdravo,

Zovem se Danijela. Po zanimanju sam diplomirani pravnik i Master poslovne administracije (MBA).

2020 godine bila sam u prilici, ili bolje reći neprilici da moram da smršam 30 kilograma. Naime u trudnaći sam se nagojila, potpuno bespotrebno i neopravdano.

reč autora

Na porođaj sam otišla sa 107kg a iz porodilišta izašla sa 99kg. Ovo ekstremno gojenje osim estetskog  problema doneo je zdravstvene a naravno i psihološke.

Pod uticajem težine skočio je i krvni pritisak a kada je srce u pitanju ukoliko se ne reaguje na vreme moguća su dva ishoda, infarkt ili šlog.

Ne samo debljina veće je to i moja genetska sklonost kardiovaskularnim oboljenjima kao i dijabetesu.

Kardiolog nije prepiso lek već mršavljenje. Jasno je da sam morala da rešavam problem gojaznosti.

Ova slika je iz Aprila 2020 sa nekih 90kg  i 2 meseca totalno neuspele hrono dijete. 

Kao novopečena majka nisam imala preterano puno vremena za aktivnost, a naročito kada se uzme u obzir karantin zbog korone koju je moja porodica preležala krajem 2020.

Kada sam ranije išla kod nutricionista moj utisak je više bio da me savetuje vrač a ne neko iz medicinske branše. Verujte da sam obišla sve koji se reklamuraju počev od Hrono, preko liposukcijske  i raznoraznih drugih ishrana.. Bačene pare ..

Dakle morala sam da se oslonim samo na sebe. 

 

A Ovo je iz jula 2020. U kilaži nema pomaka ali zato sam ja u očajanju.

Kako su kod nas uglavnom dostupne neke polu i neproverene informacije za izvor sam koristila isklučivo knjige dr Jason Fung-a “The Obesity Code”, “Life in the Fasting Lane” i “The Complete Guide to Fasting” kao i njegove objave na mrežama.

Do sad nisam imala slučaj da nešto ovako “radi”. 

Mislim da su njegove metode revolucionarne, barem su sasvim promenile moje stavove o ishrani i zdravom mršavljenju.

Zato ću se potruditi da kroz svoje iskustvo prenesem najvažnije smernice koje sam ja usvojila od ovog renomiranog autora a koje su mi toliko pomogle.

Još uvek sam na putu mršavljenja. U trenutku kada pišem ovaj blog imam 73kg, a to je 3 više od kilaže koju je preporučio moj kardiolog.

I naravno trenutne rezultate možete videti na slici od pre par dana..

Ovo je početak februara 2021

posle nekih 6 – 7 meseci primene različitih metoda povremenog posta 

potpis autora
Povremeni post sertifikat

Na ovom sajtu želim da podelim sve ono do čega sam ja došla na putu ka mršavljenju, režimu ishrane, sve o metodi povremenog posta koju primenjujem, kao i sve ono što sam saznala istražujući i primenila na sebi i svojoj porodici na putu ozdravljenja od kovida 19. Ovde možete čitati: