Moja priča

Zdravo,

Zovem se Danijela. Po zanimanju sam diplomirani pravnik i Master poslovne administracije (MBA).

2020 godine bila sam u prilici, ili bolje reći neprilici da moram da smršam 30 kilograma. Naime u trudnaći sam se nagojila, potpuno bespotrebno i neopravdano.

Na porođaj sam otišla sa 107kg a iz porodilišta izašla sa 99kg. Ovo ekstremno gojenje osim estetskog problema doneo je zdravstvene a naravno i psihološke.

Pod uticajem težine skočio je i krvni pritisak a kada je srce u pitanju ukoliko se ne reaguje na vreme moguća su dva ishoda, infarkt ili šlog.

Ne samo debljina veće je to i moja genetska sklonost kardiovaskularnim oboljenjima kao i dijabetesu.

Kardiolog nije prepiso lek već mršavljenje. Jasno je da sam morala da rešavam problem gojaznosti.

Kao novopečena majka nisam imala preterano puno vremena za aktivnost, a naročito kada se uzme u obzir karantin zbog korone koju je moja porodica preležala krajem 2020.

Kada sam ranije išla kod nutricionista moj utisak je više bio da me savetuje vrač a ne neko iz medicinske branše. Verujte da sam obišla sve koji se reklamuraju počev od Hrono, preko liposukcijske i raznoraznih drugih ishrana.. Bačene pare ..

Dakle morala sam da se oslonim samo na sebe.

A Ovo je iz jula 2020. U kilaži nema pomaka ali zato sam ja u očajanju.

Kako su kod nas uglavnom dostupne neke polu i neproverene informacije za izvor sam koristila isklučivo knjige dr Jason Fung-a “The Obesity Code”, “Life in the Fasting Lane” i “The Complete Guide to Fasting” kao i njegove objave na mrežama.

Do sad nisam imala slučaj da nešto ovako “radi”. 

Mislim da su njegove metode revolucionarne, barem su sasvim promenile moje stavove o ishrani i zdravom mršavljenju.

Zato ću se potruditi da kroz svoje iskustvo prenesem najvažnije smernice koje sam ja usvojila od ovog renomiranog autora a koje su mi toliko pomogle.

Još uvek sam na putu mršavljenja. U trenutku kada pišem ovaj blog imam 73kg, a to je 3 više od kilaže koju je preporučio moj kardiolog.

I naravno trenutne rezultate možete videti na slici od pre par dana..

Ovo je početak februara 2021

posle nekih 6 – 7 meseci primene različitih metoda povremenog posta

Povremeni post sertifikat

Na ovom sajtu želim da podelim sve ono do čega sam ja došla na putu ka mršavljenju, režimu ishrane, sve o metodi povremenog posta koju primenjujem, kao i sve ono što sam saznala istražujući i primenila na sebi i svojoj porodici na putu ozdravljenja od kovida 19. Ovde možete čitati: